Kinderdijk - Gezocht - Schietincident - Puntweg - Kinderdijk

In de nacht van 1 op 2 december vond een schietincident plaats in een woning in Kinderdijk. Het slachtoffer, een 74-jarige man uit België, overleed later aan zijn verwondingen. Op 5 december, einde middag werd in Limburg een 77-jarige man uit Alblasserdam aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident in Kinderdijk. Een groot team van rechercheurs onderzoekt wat zich die nacht precies heeft afgespeeld in de woning aan de Puntweg. Getuigen blijven welkom.

Het incident vond die nacht rond 00.30 uur plaats toen beide slachtoffers lagen te slapen. Eén of meer daders drongen de woning binnen, waarna het schietincident plaatsvond. De man werd getroffen en zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, hij overleed op 6 december in de avond. In de woning was ook een vrouw aanwezig; zij bleef ongedeerd. De dader(s) gingen er daarna in onbekende richting vandoor.
Er werd direct een groot onderzoek gestart. Die inspanningen leidden tot de aanhouding van de Alblasserdammer. De rechercheurs gaan verder door met het onderzoek om er achter te komen wat er precies is gebeurd.

Ondanks dat er nu een aanhouding is verricht, blijft de informatie van getuigen belangrijk. Is u die avond, daarvoor of daarna iets opgevallen? Deel het dan alstublieft met ons. Ook beelden van bewakingscamera, deurbelcamera of dashcam zijn zeer welkom. Aarzel niet en neem contact met ons op via onderstaand tipformulier, de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via M. 0800-7000. 

 


Fri Dec 02 00:30:00 CET 2022
Kinderdijk

gezocht